U nás sa svet točí pomalšie

Šťastná mačka o 4nohých láskach

Blog SME a JA

Vzťahy v práci a nielen tam

Prvý groš ešte hľadá správnu formu:-)

Crowfundingová kampaň sa skončila, my pokračujeme - 28.4.2015

11.02.2018 16:12

Crowfundingová kampaň sa skončila, my pokračujeme

Stretli sme sa a zvítali, akoby ten mesiac a pár dní ani neboli. Veselý zvolenčan Ľudovít sa ku mne naklonil a s úprimným žmurknutím povedal: „Nezabudol som. Ponuka stále platí.“

Zasmiala som sa potešená. Spolupráca s nezištnosťou v srdci. Aj o tom bola príprava na kampaň. Aj o tom bola súťaž ReŠtart Slovensko.

Osem tímov, ktoré v súťaži ReŠtart Slovensko postúpili do ďalšieho kola, sa začiatkom marca zišlo a začali vznikať prepojenia. Po prvých opatrných krokoch nás prijali tiež do svojho kruhu. Aj keď to na začiatku vyzeralo, že tam akosi nepatríme – vekom:-) Aj dnes mi zahraje úsmev na tvári, keď si spomeniem na prvý večer a prezenčnú listinu práve na našom stole. Evokovalo to, že sme nejaké úradníčky, ktoré majú na starosti papierovačky. A potom sme sa, v kole predstavovania svojich projektov, postavili a predstavili našu ideu prvého groša a čo v projekte Prvý groš chceme dosiahnuť.

Ten marcový víkend bol plný podnetov, nových informácií a pracovnej aktivity na pretavení našej myšlienky do formátu kampane na portáli startlab. Vymýšľali sme stratégie a odmeny pre darcov. Zdieľali sme si navzájom svoje postrehy a myšlienky. Nezáležalo na tom, kto do ktorého projektu patrí. Vedeli sme, že ideme vzájomne súťažiť, ale nestali sme sa súpermi. Práve naopak. Navzájom sme sa podporovali a držali si palce.

Tento duch spolupatričnosti bol cítiť aj počas slávnostného vyhodnotenia počas ReGala večera v stredu 22. apríla. Tešili sme sa z úspechu víťazných projektov. Všetci sme totiž zvíťazili. Bez ohľadu na to, kto v kampani uspel a kto nie. 

Ďakujem všetkým za nevšedný zážitok. Ďakujem organizátorom za nové skúsenosti a podnety k tomu, ako možno veci meniť. Ďakujem neznámemu mládencovi za animáciu v našom prezentačnom videu. Ďakujem dievčatám z projektu Tu sme za fotografie do nášho projektu. A ďakujem všetkým za podporu a želania, aby náš projekt vykročil smerom k realizácii. Ďakujem všetkým, ktorí sa rozhodli meniť svet a ktorí majú srdcia dokorán.

Aby ste nemali naservírované len slová, pozývam vám pozrieť si atmosféru zdieľania a radosti vo fotogalérii, tlačovej správe a taktiež ďalšie informácie na našej facebookovej adrese tu.

A teším sa na výlet do Zvolena za chlapcami zo Susedského trhu, aby sme aj s ich pomocou vykročili k realizácii nášho sna - poskytnúť čo najviac informácií, možností a pomoci k tomu, ako prežiť dôstojnú starobu v kruhu svojich blízkych.

 

Za celý tím Prvého groša zo srdca ďakujem.

Helena Jakubčíková

 

22.4.2015